Tuesday, January 9, 2018

Kulturreise til Chios 30.4 til 6.5.2018

Pris ca 12000 på enerom,
påmelding innen 1.februar 2018
 til aalekas@gmail.com
eller 93693091

Til Homers fødested 

Chios, Oinouses og Psara er en øygruppe som befinner seg veldig nært den tyrkiske kysten og er kjent som Homers fødested. Daskalopetra er stedet legenden forteller at Homer underviste poetene i det gamle Hellas.
I dag er Chios mastik-kvaens øy og har en veldig rik historie men også veldig rik flora og fauna.
Chios har vært erobret flere ganger og ødelagt enda flere men har holdt en veldig viktig rolle i antikken og middelalderen som et bindested mellom øst og vest.
På denne reisen besøker vi de små landsbyene hvor mastik-treet er dyrket i flere hundre år, vi besøker klostrene fra Byzants og borgene fra den venezianske periode, og vi tar fjellstiene sammen med de lokale, Giorgos og Anna som skal guide oss gjennom de vakre skogene og som jobber for å bevare tradisjonene på øya. 
Vi skal også bli kjent med en forening som vil bevare borgen som er basert på frivillighet og som prøver å revitalisere gamle Chios bydel med kunst og installasjoner med stor entusiasme og vi skal besøke en av de eldste arkiver i Hellas Korai-biblioteket som inneholder 95 000 volum av kjente verk.

Vi skal lære om øyas historie og besøke alle tre museene og et fantastisk middelalderkloster Nea Moni etablert på 1000-tallet og vi skal også besøke landsbyene fra middelalderen med sine kjente mosaikker av stein fra elvebredden som viser til en fantastisk tradisjonell kunnskap og teknikk som har gjort Chios berømt. Vi skal smake det som produseres på øya og bli med på båttur til de små øyene Psara og Oinouses og se de vakre fiskeværene hvor de dyktigste sjømennene kom fra. Vi skal også bade og kose oss slik vI alltids gjør pa turene med lokal mat, musikk og mye annet og bli kjent med de lokale og diskutere deres bekymringer og gleder.

hilsen reiseledere
Aleka Angeletaki og Bjørn Saether

No comments:

DH seminar by NTNU UB

“Introducing Research Practices and Tools for Digital Humanities” 1st and 2nd of November 2018 organized by NTNU University Library at...