Friday, May 9, 2008

Hva likte dere best?

Hei, nå er vi tilbake og turen har vært utrolig fint for alle, vil jeg tro! takk for alle flotte bidrag og takk for laget. Kan dere skrive litt om hva dere likte best, hvilken opplevelse vil dere huske fra turen...her i bloggen eller per email?

Ha en fin sommer alle sammen jeg skal organisere at vi treffes om høsten og kose oss med bilder og god mat! hilsen Aleka

Hei, Aleka!
Tusen takk for en enestående og flott tur. Jeg hadde nok en del forventninger, men dette var mer enn jeg hadde håpet på.
Som jeg sa til deg så er jeg veldig imponert over måten du leder turen på, profesjonell til fingerspissene. Det er nesten ikke til å unngå at det blir endringer i programmet i løpet av en uke, men du har en elegant måte å sy det sammen på.
Med så mange flotte opplevelser er det vanskelig å velge.
Turen til antikkens Thera på toppen av fjellet var magisk, så stor, en så høy sivilisasjon og så den beliggenheten. Du klarer å skape levd liv fra ruinene med noen små keramikkbiter.
Turen nedover den gamle stien med den lille kirken ble en vakker avslutning.
Sofias sin taverna var et høydepunkt når det gjelder mat, velsmakende og godt komponert!
Det var merkelig å komme tilbake til Delos. Jo mer innsikt du får, dess større blir den.
Planteturen var også en stor opplevelse. Det å være i naturen, kjenne duftene, vinden og solen og så den fantastiske mengden av blomster og planter. Å få med en lokal ekspert gjorde turen til en uforglemmelig opplevelse.
Muséene er de rene skattekammer. Jeg håper jeg får anledning til å komme tilbake og bruke mye mer tid på dem, det er så spennende i forhold til jobben min.
Takk for at jeg enda en gang fikk lov til å være med og være gjest i hjemlandet ditt.
Masse hilsener fra Eli.
Asbjørn har vært på sin første tur til Hellas. Det blir garantert ikke den siste. Du har gitt ham et innblikk i en fantastisk kultur og en enestående gjestfrihet. Han ber meg hilse og si tusen takk!

Hei Aleka,

Og takk for sist og en vidunderlig tur med mange opplevelser. Beklager at jeg svarer seint, men de første dagene vel hjemme igjen gikk i et hattefokk med masse jobb som lå og venta.

Når det gjelder opplevelser jeg setter særlig pris på vil jeg trekke fram følgende:

1) Demeter-tempelet på Naxos og

2) Veggmaleriene fra Akrotiri -

helt fantastisk. Disse tingene alene var værdt hele turen

Ellers:

Spising av god lokal gresk mat! og i det hele tatt innføring i det greske av en innfødt er en svært verdifull opplevelse synes jeg, (takk Aleka!), botanisering sjølsagt (som det alltid blir for lite av), steinbruddene på Naxos, hjem-byen til Janos m/ gravlund, med-deltagerne - det var mange kunnskapsrike og interessante folk med på turen som det var gøy å bli kjent med mmm.

Negativt: Turen var altfor kort - og tiden gikk altfor fort!

mvh

hanne

Hanne Edvardsen

Department of Marine Technology,

IVT-fak.,

NTNU (Norwegian University of Science and Technolog

Hei. Britt Sissel takker saa mye for en kjempetur i Egeerhavet. Jeg har laert mye om baade guder og planter , og alt ga mersmak. Saa jeg ser fram til flere turer. Du var en inspirerende og flink reiseleder som taklet alt mulig. En god pinse onskes deg. Hjertelig hilsen Britt Sissel Brataas.

Hei og takk for sist!

Jeg må si at det var en opplevelsrik tur og mye nytt og spennende. Det som jeg kommer til å huske best er den byen på toppen av Santorini. Helt utrolig at det går an å få gravd ut en hel by. Likeså utrolig var det å se utgravningen på Delos. Jeg har alltid ønsket å komme til Athen, men ble vel skuffet over selve byen. Det jeg er veldig glad for er at vi fikk med oss Akropolis.

Den dagen på Naksos hvor vi gikk på botanisering var veldig deilig å få med, siden jeg liker godt at det er lagt inn litt vandring ute i terrenget. Det var også godt å gå opp fjellsiden til byen på toppen av Santorini.
Alle foredragene fra gresk mytologi var jo et spennende innslag. men jeg syntes det var bedre å kle meg ut som harepus istede for å snakke. Ifølge responsen vi fikk etterpå, så var opptreden vellykket.

Hilsen Reidun Ramsfjell


Hei, og takk for sist!
Turen til Thera,det at vi var en relativt liten gruppe deler av dagen,da du satte deg ned og fant keramikkskår på bakken som du lærte oss forskjellen på,
opplevelsen av hvor fantastisk byen en gang har vært,turen ned fra fjellet-da vi kom til den lille kirken.Dette er de store , uforglemmelige opplevelser.
Det å gå opp på akropolis , møte med det store tempelet (uten at det var andre mennsker enn oss der) .Det var mektig!
Hilsen
Solveig Thuestad

4 comments:

Even Hartmann Flood said...

Likte best? Aleka, du gir meg et umulig valg. Fantastisk fjelltur på Naxos med Jannis, Delos med kultur og blomsterflor, Santorini med storslagen natur og bronsealderfunn, avslutning med morgen på Akropolis, hyggelige reisekamerater og, mest av alt, din kunskapsrike og engasjerte veiledning hele veien. Hva var det ikke å like?

Even

Alexandra Angeletaki said...

Tusen takk for det Even.

pustut said...

Hei Aleka. Jeg hater å velge!!! En flott tur med interessante mennesker og en eminent guide. TAKK :)Museet i Fira med utgravinger fra Akrotiri - utrolig. Say no more....Fjellturen til Thera - spennende.Delos var interessant og gav mersmak. God mat hos Sofia og hos dine venner i Naxos. Badetemperaturen var ikke å forrakte. Jeg nyter min oregano (en liiiiiten medbragt glede)og vet hvordan en akantus ser ut. Ikke verst.

Karin

Alexandra Angeletaki said...

Aleka,Det er jo vi som skal takke for flotte opplevelser og mye ny kunnskap.

Sender etpar bilder - fra en altfor rikholdig samling.Ingjerd hilser.Carl Martin

DH seminar by NTNU UB

“Introducing Research Practices and Tools for Digital Humanities” 1st and 2nd of November 2018 organized by NTNU University Library at...