Wednesday, December 14, 2011

Fra de mørke hulene til de Katarborgene

I år forandrer vi kursen og drar til syd-øst Frankrike. Vi tar fly til Toulouse og derifra med buss kommer vi til byen Mirepoix hvor vi skal bo en hel uke. Vaart Hotel paa Mirepoix: heter Les Minotiers her er linken http://www.lesminotiers.com/ med telefon 0033561693736

Vi besøker området Languedoc, bøndenes landskap, i en rolig del av Frankrike. Vi treffer mine to gode venner og kolleger, Ingeborg Collin Høgseth og Harald Bentz Høgseth, som har etablert seg i Frankrike de to siste årene og driver Domaine de Malcintat. De skal guide oss gjennom flere tusen års historie og gi oss muligheten til å oppleve Languedoc-kulturen slik de kjenner den selv og gjennom deres lokale nettverk med arkeologer, botanikere og lokale produsenter. De skal vise oss det urørte Languedoc, langt fra masseturisme og suvenirbutikker.

Området var bebodd allerede i prehistorisk tid og er rik på lokaliteter som er viktig for den europeiske prehistoriske tid som for eksempel Grotte de Niaux, med hulemalerier fra 12-17.000 år f.kr. og den prehistoriske parken i Tarascon hvor arkeologene jobber med å rekonstruere kunnskapen fra den fjerne fortiden med å bruke eksperimentell arkeologi som for eksempel å slå flintsteiner for å lage redskaper som ble brukt av menneske da.

Turen tar oss til en borg som tilhører UNESCOs Verdens kulturarvsliste og er et vrimlende knutepunkt i regionen på sommerstid. “la Cité i Carcassonne “ som har røtter tilbake til romertid, men som i all hovedsak fikk den formen den har i dag i løpet av middelalderen. Festningsverket beskyttet byen i urolige tider, og var Frankrikes sørligste militæranlegg mot Spania fram til Pyreneenefreden ble etablert i 1659.
Vi lærer om Katarenes tragiske skjebne og sagnene omkring deres tro og skal besøke borganlegget som fungerte som tilfluktssted for Katharene under Albigenser-korstoget.

Vi skal besøke små landsbyer som har beholdt stemningen fra middelalderen. Fanjeaux er en av disse byene og er anlagt på et gammelt romersk tempel. Vi vandrer i små stier langs en av pilegrimsveiene (GR 7 som ender i Santiago de Campostella) og vi skal ha piknik i det grønne. Vi besøker klosteret Prouille, hvor vi får smake klostersøstrenes utsøkte vin og ser hvordan livet i klosteret arter seg i dag. Her finner vi fremdeles små, lokale mat- og vinprodusenter som ivaretar kvalitet, stedstilhørighet og fokuserer på sunne, økologiske produkter. Vi besøker lokale oste-, honning- og vinprodusenter. Vi møter en lokal vegetasjonshistoriker som driver med økologisk landsbruk og som tar oss med ut i det grønne. Vi spiser middag ved lokale familierestauranter i små landsbyer.


Info om http://www.malcintat.com/">Ingeborg og Harald Høgseth: http://www.malcintat.com/
Reiseruten
06.mai 06.25 avgang fra Værnes til Amsterdam 08.45 videre 14.35 til Toulouse 16.25
13.mai 17.10 avgang fra Toulouse til Amsterdam 19.10 videre 20.40 med ankomst Værnes 22.45
Detaljert program og pris kommer 5. januar.


Viktige datoer

PRIS: 11500 NOK FOR DOBBELTROM 12500 FOR ENKELROM, MATEN ER IKKE INKLUDERT

Påmeldingsfrist med 1000 kroner depositum til DKNVS konto: 8601.05.53905 innen 30. januar 2012
Sluttbetalling: 28. februar 2012
praktisk infomøte: 25.april klokka 18.00 på Suhmhuset

Lurer du på noe send email: aalekas@gmail.com eller ring Aleka 93693091

2 comments:

Unknown said...

Hi, nice blog & good post. You have beautifully maintained it, you must try Travelling to India this website which really helps to increase your traffic.

hope u have a wonderful day & awaiting for more new post. Keep Blogging!

Thanks By:-

Travelling to India
Kashmir Holiday Packages
Kerala Vacation Packages
Travel Agency in India

Unknown said...

Hello,
Your blog is Very useful.I Like Very Much.
Rajasthan Holiday Tours

DH seminar by NTNU UB

“Introducing Research Practices and Tools for Digital Humanities” 1st and 2nd of November 2018 organized by NTNU University Library at...